Verslag van zondag 22 maart 2015

We waren als groep nog niet helemaal compleet en liepen richting de Zinken poort. Tussentijds raapte we blikjes en zwerfvuil op. Tegen de tijd dat we bij de poort aankwamen waren we compleet (13 mensen).

We gingen naar de Bajespoel, rondom stond een paddenraster en er waren emmers ingegraven. Dit is weer gedaan om te kijken of er Knoflookpad terugkomt om zich voort te planten in de poel. Vier jaar geleden is begonnen met de herintroductie met larven van deze zeldzame soort. Na drie of vier jaar zijn de dieren geslachtsrijp. Dus als ze groot zijn geworden, dan moeten ze dit jaar terugtrekken naar de poelen. De Bajespoel en de Pelopoel zijn op deze wijze uitgerasterd. Samen met de groep hebben we de ochtendronde van de monitoring gedaan. De monitoring is gestart vanaf dat het raster geplaatst is en zal nog wel enige weken doorgaan.
rond de Bajespoel
Rond de Bajespoel (fotograaf: Wouter Jansen)

Wouter Jansen vertelt
Wouter Jansen vertelt (fotograaf: Anja van Halbeek)

Na de telling gingen we met de gehele groep richting Breidberg. Vanaf de Breidberg liepen we verspreid weer terug richting Driestruik. Al wandelend hebben we het zwerfvuil verzameld. De werkdag werd afgesloten met een foto van het verzamelde zwerfvuil.
verzameld zwerfvuil
Verzameld zwerfvuil (fotograaf: Wouter Jansen)